Gabrielle -

The fault in our stars

På søndag var jeg og en venninne på den omtalende filmen The fault in our stars. Herregud jeg tror mesteparten av salen satt å gråt, noe jeg også gjorde når jeg leste boken. Jeg tror dette er den første gangen jeg kan si at jeg ikke klarer å velge hva jeg likte best av boken eller filmen. Begge deler er bare så fin, trist og fantastisk! 

Hazel er 17 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen.

Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. Nei. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge er stor. Kreft er noe dritt. Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg -- så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Og kjærlighetshistorien deres skal bli en sånn som poetene skriver dikt om. E p i s k.

Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. "Kreftbøker suger", sier hovedpersonen Hazel i romanen. Det gjør ikke denne. Derimot får den deg til å tenke over de store spørsmålene i livet, til å le høyt, og til å gråte innsjøer. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en himmelstormende vakker og gripende historie om Hazel Grace og Gus. Om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt. 
- Bakksiden av boken. 

- Har du sett filmen eller lest boken?
- Hva syns du om den og eventuelt hva likte du best? 

Serietips #1

Chuck er en serie basert på fire sesonger med humor, action og litt kjærlighet. Chuck er en nerd som blir blandet inn med CIA når han får en "minnebrikke" med hemmeligheter lagret i hodet. Agent John Casey og Sarah Walker blir sendt for å hente "minnebrikken" ut av hodet hans, men ting går ikke som forventet. 

Awkward er en ungdomserie som både får deg til å rødme og le. Jenna Hamilton har ikke altid flaksen med seg og det er altid noe kleint eller morsomt som skjer. Hun står mellom to helt forskjellige gutter og blir nødt til å ta valget om hvem hun skal velge, med problemet er at begge har sine posetive og negative sider.

Pretty Little Liars handler om fire jenter som har mistet bestevenninnen sin. De prøver å finne ut hvem som har drept henne, men noen prøver å stoppe de fra å finne ut sannheten.


Castle er etternavnet på den kjente forfatteren Rick Castle som blir etterforsket for drap i første episode og etter det har han hengt seg på politiet og hjelper de med å løse en rekke mystiske drap imens han skriver bøker som er basert på sakene og etterforskeren Kate Beckett. Serien er proppet med spenning og mye humor.

Dexter jobber som tekniker på dagtid og seriemorder på natten. Ut i serien møter Dexter Rita som har to barn i fra før og sammen får de en sønn, men det stopper ikke Dexter i jobben.

Dollhouse
 er en serie der vi følger Echo. Echo er en av de jentene som bor i huset der mennesker blir brukt som dukker. De må gjøre alt fra å være kjærester til klienter til skumle oppdrag, deretter blir hukommelsen deres slettet og de begynner på nytt. Sagte begynner Echo å få tilbake hukommelsen og hun prøver å stoppe de som styrer huset.  


Orange is the new black handler om snille Piper som blir satt i fengsel på grunn av narkotika smugling som skjedde for flere år siden. Serien er morsom, spennende og umulig å legge fra seg. Hvor lenge vil det ta før Piper forandrer seg og skjønner at fengsel ikke er for snille piker. 

Sons of Anarchy står øverst på listen min for serier å se for øyeblikket. Jeg skal til å begynne på sesong 5, men måtte se #oitnb sesong 2 først. Vi følger MC klubben SOA der hovedpersonen er Jax. Det er konflikter, hat, vennskap, familie, kjærlighet, hemmeligheter, action, spenning osv. Jax vil bare det beste for klubben og ikke gjøre samme feilen som faren, men det er ikke lett. 

The Carrie Diaries er en søt ungdomserie. Serien handler om Carrie Bradshaw og om livet hennes før Sex and the city. Hun oppdager New York, kjærlighet, konflikter, hjertesorg og high school.

- Har du sett noen av seriene? 

#serie #serietips #tips #anbefaling #serieanbefaling #tvsrie #serier

hits