The fault in our stars (Gabrielle)

The fault in our stars

På søndag var jeg og en venninne på den omtalende filmen The fault in our stars. Herregud jeg tror mesteparten av salen satt å gråt, noe jeg også gjorde når jeg leste boken. Jeg tror dette er den første gangen jeg kan si at jeg ikke klarer å velge hva jeg likte best av boken eller filmen. Begge deler er bare så fin, trist og fantastisk! 

Hazel er 17 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen.

Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. Nei. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge er stor. Kreft er noe dritt. Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg -- så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Og kjærlighetshistorien deres skal bli en sånn som poetene skriver dikt om. E p i s k.

Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. "Kreftbøker suger", sier hovedpersonen Hazel i romanen. Det gjør ikke denne. Derimot får den deg til å tenke over de store spørsmålene i livet, til å le høyt, og til å gråte innsjøer. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en himmelstormende vakker og gripende historie om Hazel Grace og Gus. Om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt. 
- Bakksiden av boken. 

- Har du sett filmen eller lest boken?
- Hva syns du om den og eventuelt hva likte du best? 


  6 kommentarer i "The fault in our stars"

Postet av: Ida Andreassen
Denne filmen har jeg såå lyst til å se :)
17.06.2014, 21:36
URL: http://idajand.blogg.no/
Postet av: danielsivertsen
Nei, har ikke det:)
17.06.2014, 22:02
URL: http://danielsivertsen.blogg.no
Postet av: Gabrielle
Ida Andreassen: Anbefaler den virkelig! :)
18.06.2014, 11:41
URL: http://gabrielleg.blogg.no/
Postet av: Gabrielle
danielsivertsen: :))
18.06.2014, 11:41
URL: http://gabrielleg.blogg.no/
Postet av: Julie
Nei har ikke fått sett den enda, men har veldig lyst, men får meg ikke helt til å gjøre det siden det er en trist film
18.06.2014, 22:02
URL: http://waterfallforest.blogg.no/
Postet av: Gabrielle
Julie: Anbefaler virkelig til å gjøre det på kino eller når den kommer ut. Den er så trist, men samtidig så fin! :)
19.06.2014, 14:14
URL: http://gabrielleg.blogg.no/

Skriv en kommentar

hits